Fri, 16 Oct 2015 15:36:31 +0000 en-US hourly 1 Filling Out NCAA Tournament Brackets For Money At Work? | Employment Attorney Says There Are Risks Thu, 26 Mar 2015 22:16:54 +0000 OMAHA (FOX42KPTM) – An Omaha employment attorney has a strong warning for anyone thinking about organizing a workplace office pool for the NCAA basketball tournament this week: playing for money is tempting fate.

FOX 42: Omaha News, Sports and Weather; |

“If there’s any type of consideration or a prize given, they’re illegal,” said Raymond Aranza, employment attorney. “I tell employers to steer clear of something like that.”

Lawsuits could also follow among other pitfalls.

“You have to watch out for whistleblowers, too.”

Across the river in Iowa similar rules also exist. Workplace gambling and making money off a tournament bracket is against the law. It’s why Aranza says the risk isn’t worth it.

“You have to be really careful.”

Aranza told FOX 42 News Monday the bigger the pool means there’s an increased chance you’ll get caught. Online gambling could even prompt federal agencies to get involved, which could lead to a fine and/or jail time.

]]> 0
New Deferred Action Program | Anuncio del Presidente en Inmigración Fri, 05 Dec 2014 18:04:33 +0000 On Nov. 20th, the President announced changes to immigration policy and programs that may affect several million people. There is a new deferred action program for parents of citizens or residents who have been here for 5 years. The existing deferred action program for childhood arrivals has been expanded, and eliminated the upper age limit and reduced the residence time to 5 years. A few other programs have been expanded or affected by this announcement, including the provisional waiver program for those who are consular processing, parole for military members and families, and ICE enforcement priorities. If you have any questions about how this announcement may affect yourself or a loved one, please call us for a free consultation.

Hay información adjunta en Español sobre el anuncio del Presidente sobre los nuevos programas de inmigración: Anuncio del Presidente en Inmigración

Julia A. Cryne
Attorney at Law
Marks Clare & Richards, L.L.C.
11605 Miracle Hills Drive, Suite 300
Omaha, NE 68154-8005
United States of America
Telephone: 402-492-9800
Fax: 402-492-9336

]]> 0
The Nebraska Court Of Appeals Affirmed Judgments In Favor Of Marks Clare & Richards’ Clients In Will Contests Sat, 20 Sep 2014 20:37:08 +0000 On September 16, 2014, the Nebraska Court of Appeals upheld the award of summary judgments, by the Probate Court, in favor of Marks Clare & Richards’ clients, family members of the deceased, Johanna M. Morrell. The first summary judgment invalidated a Will giving all of Ms.Morrell’s estate to a non-family member who had been financially and emotionally abusing her. That Will was drafted by the abuser’s own attorney, and thus, was the product of undue influence. The other summary judgment upheld an earlier Will giving the deceased’s property to her family, clients of the law firm. Steven J. Riekes, David P. Wilson, and Jennifer Turco Meyer, of Marks Clare & Richards, L.L.C., tried the case to the Probate Court and defended the appeal before the Nebraska Court of Appeals. Click here to read more.

]]> 0
New Members | Marks Clare & Richards, LLC Thu, 24 Apr 2014 18:04:37 +0000 We are delighted to announce that the law firm of Marks Clare & Richards, LLC is growing. Within the last year, Raymond R. Aranza and Kristina B. Murphree joined the firm as members. More recently, Ari D. Riekes and Kelli J. Watson, both of whom have been associated with the firm for several years, also became members of the firm.
Omaha Attorney Raymond R. AranzaRaymond R. Aranza practices primarily in the litigation of employment discrimination, public employer/employee matters, labor law, workers’ compensation, and general commercial disputes. His vast experience has placed him in front of various tribunals across the country. Mr. Aranza also has considerable experience with ERISA litigation. He frequently presents at seminars related to litigation of employee benefits and various workplace issues.
Omaha Attorney Kristina B. MurphreeKristina B. Murphree practices primarily in the areas of family and criminal defense. Her family law practice includes divorce, paternity, protection orders, modifications and adoption. Ms. Murphree defends criminal cases in state and federal courts. She is an approved Criminal Justice Act “A” Panel attorney. Prior to joining the firm, Ms. Murphree was in private practice and served as Deputy Douglas County Attorney. She has extensive trial and courtroom experience.
Omaha Attorney Ari RiekesAri D. Riekes has a diverse litigation practice including commercial litigation, personal injury, family law, and contractual disputes. In addition, a significant portion of his practice is devoted to representing employees and employers in the areas of employment discrimination, retaliation, wage and hour disputes, duty of loyalty issues, and non-compete agreements. Mr. Riekes also represents numerous landlords involving commercial and residential lease agreements and related disputes. He is also a trained mediator.
Omaha Attorney Kelli WatsonKelli J. Watson practices primarily in the areas of estate planning and administration, guardianships and conservatorships, business planning, and real estate. Ms. Watson counsels clients on structuring their estate plans to address their specific needs and objectives, and assists them with various estate planning services, including the preparation of wills, trusts, durable powers of attorney and living wills. She also represents trustees and personal representatives through the post-death administration of trusts and estates. Ms. Watson regularly presents at seminars related to estate planning and administration.

]]> 0
Nebraska Supreme Court unanimously affirmed an award of workers’ compensation benefits for a Marks Clare & Richards LLC client. Thu, 17 Apr 2014 02:33:32 +0000 On Friday, April 11, 2014 the Nebraska Supreme Court unanimously affirmed an award of workers’ compensation benefits for a Marks Clare & Richards LLC client. Matthew Kim was shot multiple times in a revenge attack for reporting a robbery at the Gen X Clothing store that he managed. In addition to serious and life threatening physical injuries, the Supreme Court affirmed the award of psychiatric medical care. Mr. Kim was diagnosed as suffering from PTSD as a result of shooting and threats made against him. Dirk V. Block, Steven J. Riekes, and Kirk Thompson of Marks Clare & Richards LLC tried the case and defended the appeal to the Nebraska Supreme Court.

Article featured in the Omaha World Herald
Nebraska Supreme Court: Workers’ comp includes PTSD, drug treatment after store shooting

Read more about this case on

]]> 0
Peyton Manning and the Omaha Sports Banquet Sponsored by B’nai B’rith Thu, 17 Apr 2014 02:22:05 +0000 Omaha-sports-BanquetAri Riekes is President of the local B’nai B’rith Henry Monsky Lodge. On May 15, 2014 the organization will celebrate its 60th Annual Sports Banquet in which Peyton Manning will be the keynote speaker. The banquet is the charity’s sole fundraiser for the entire year. Also at the event, the Omaha metropolitan area’s top high school male athlete and female athlete will each be recognized and awarded with a college scholarship.

To learn more about the banquet, please visit:

Tickets must be purchased by May 1, 2014


]]> 0
Greater Omaha Leadership Prayer Breakfast 2014 Sun, 06 Apr 2014 13:25:27 +0000 Our Managing Partner, Dirk V. Block, has served as the Master of Ceremonies for the Omaha Leadership Prayer Breakfast for the past ten years. He will be hosting the event again this year and cordially invites you to attend.


Good Friday April 18, 2014

6:30am – 8:30am

This sit-down plated breakfast and program will be held at the Embassy Suites LaVista Hotel & Conference Center 12520 Westport Parkway

Mark Whitacre | Come Hear His Story

– Ivy League PH.D.
– Former Fortune 500 Executive
– FBI Informant
– Ex-Convict….

Learn More:

Click Here for Ticket Information


]]> 0
Midlands Voices: ‘Lincoln’ goof shows importance of history Thu, 27 Mar 2014 22:47:55 +0000 History is back in the news. The latest flap involves director Steven Spielberg’s recent epic movie, “Lincoln.” In the movie, when the House of Representatives votes on the passage of the 13th Amendment (to abolish slavery), the Connecticut delegation is shown to vote against the passage of the Amendment. That is inaccurate historically.

In fact, the Connecticut delegation unanimously voted in favor of the 13th Amendment. People in Connecticut are up in arms, demanding that the movie be changed when it is released to DVD. The makers of the movie have not acquiesced in this demand, as yet.

Also, there is a brouhaha in regard to the Oscar-award-winning movie. “Argo.” In the movie, toward the end, the plane carrying the Americans away from Iran is shown to be chased down the runway by Iranian insurgents. That never happened.

Finally, there is a controversy about the depiction of waterboarding in the movie, “Zero Dark Thirty.” The implication of the movie is, according to some critics, that waterboarding directly led to the killing of Osama bin Laden. The public rec- ord does not display any direct connection to waterboarding as having a direct link to the finding and killing of bin Laden.

No one is saying any of these movies displays the abominable historical distortions that director Oliver Stone used in his movie,

“JFK” (about the assassination of John F. Kennedy).

This prompts another history quiz, as follows:

1. What was the Warren Commission?

a. An inquiry into actor Warren Beatty’s love life.

b. The official term for Warren Buffett’s philanthropies.

c. The official panel to investigate John F. Kennedy’s assassination.

d. None of the above.

2. Who said, in the course of a presidential campaign, “I will go to Korea”?

a. Theodore Roosevelt.

b. Herbert Hoover.

c. Dwight Eisenhower.

d. Douglas MacArthur.

3. Who directed what has been called the greatest movie of all time — “Citizen Kane”?

a. Steven Spielberg.

b. Soupy Sales.

c. Orson Welles.

d. Larry the Cable Guy.

4. Which religion teaches the Golden Rule — Do unto others what you would want done unto you?

a. Buddhism.

b. Catholicism.

c. Judaism.

d. All of the above.

5. Who wrote “The Fountainhead” and “Atlas Shrugged” — novels advocating extremely limited government?

a. Snooky Lanson.

b. Pat Buchanan.

c. Barry Goldwater.

d. Ayn Rand.

6. Which two movies deal with the Vietnam War?

a. “The Big Parade” and “All Quiet on the Western Front.”

b. “Sands of Iwo Jima” and “Saving Private Ryan.”

c. “The Red Badge of Courage” and “Enemy at the Gates.”

d. “Platoon” and “Apocalypse Now.”

7. Who created, in that order, the New Deal, the Fair Deal and the New Frontier?

a. Columbia Pictures.

b. The Walter J. Thompson Advertising Agency.

c. Presidents Franklin D. Roosevelt, Harry Truman and John F. Kennedy.

d. The Heritage Foundation.

8. Who promulgated the “Monroe Doctrine”?

a. Marilyn Monroe.

b. The singer Vaughn Monroe.

c. President James Monroe.

d. George W. Bush.

9. What painting did Napoleon take with him on his travels?

a. “Nude Descending a Staircase.”

b. “The Raft of the Medusa.”

c. “Andy Warhol’s Can of Tomato Soup.”

d. “The Mona Lisa.”

If you got all of these right, go on to the next. Remember, they get harder.

10. Which great movie director never won an Oscar?

a. Steven Spielberg.

b. Alfred Hitchcock.

c. David Lean.

d. George Cukor.

11. How many TV debates did John F. Kennedy and Richard M. Nixon have?

a. 1.

b. 2.

c. 3.

d. 4.

12. The Patriarch Abraham is honored by which religion?

a. Judaism.

b. Christianity.

c. Islam.

d. All of the above.

13. The guillotine was first used in what country?

a. North Korea.

b. USA.

c. France.

d. Denmark.

If you also got these right, try the challenge round.

14. “Deep throat,” in the Watergate saga by Bob Woodward and Carl Bernstein, was employed by which governmental agency?

a. CIA.

b. FDIC.

c. Pentagon.

d. FBI.

15. During the Civil War’s Battle of Gettysburg, at the time of Pickett’s Charge, the Union Army occupied which position on the battlefield?

a. Coffin Corner.

b. Petticoat Junction.

c. Little Round Top.

d. Cemetery Ridge.

History is always the effort to get things right in the past. If you don’t know your history, you don’t know whether the depiction of history in movies is accurate or inaccurate. For some, indeed for many, it makes no difference. Movies are entertainment, not documentaries, not history. The controversy goes on.

See you at the movies.

Answers: 1. c; 2. c; 3. c; 4. d; 5. d; 6. d; 7. c; 8. c; 9. d; 10. b; 11. d; 12. d; 13. c; 14. d; 15. d.

Published Mar 11, 2013

Midlands Voices: ‘Lincoln’ goof shows importance of history

By Michael A. Nelsen

Copyright ©2013 Omaha World-Herald®. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten, displayed or redistributed for any purpose without permission from the Omaha World-Herald.

]]> 0
Kelli J. Watson | Retirement Transitions Seminars Presented in Partnership with Omaha Public Library | Omaha, NE Sat, 08 Mar 2014 17:16:04 +0000 Omaha Attorney Kelli WatsonMarch 4, 2014 through May 27, 2014 | Kelli J. Watson of Marks Clare & Richards, LLC will be hosting several seminars as a part of the Retirement Transitions Seminars Series presented in partnership with the Omaha Public Library. Ms. Watson will discuss planning strategies for potential incapacity and death, and why it is important from an emotional and financial perspective to have a Will, Powers of Attorney for finances and health care, a Living Will, and in certain situations, a Trust. She will also discuss the probate process, estate and inheritance taxes, and avoiding unnecessary expenses during lifetime and upon death through proper planing.



]]> 0
Raymond R. Aranza | Employment Law Beyond the Basics Seminar | Omaha, NE Tue, 04 Mar 2014 15:47:12 +0000 Omaha Attorney Raymond R. AranzaJuly 15, 2014 – 8:30 AM | Raymond R. Aranza of Marks Clare & Richards, LLC will be presenting at NLRB’s Emerging Agenda.

Program Summary:
It is essential to understand the emerging developments in employment law. With the EEOC cracking down on employee classification and the NLRB redefining Section 7 rights, employment law problems can arise unexpectedly and the results can be costly. This seminar will help you understand the emerging critical developments and updates to provide the best management to your employees and best counsel to your clients. Our speakers provide expertise and insight to complex issues, ready to share their years of experience at both the state and federal level with you. Attend this seminar to expand your knowledge and enhance your abilities “beyond the basics.”

Program Highlights:
Privacy rights and violations in social media
NLRB’s reach, representation, and requirements
What’s happening now with health care law?
Updates and interplay of ADA and FMLA
Avoid misclassification penalties
Compensation and compliance under FLSA
Liability and harassment claims
Termination strategies and considerations

Who Should Attend:
Attorneys: – General Practice
Attorneys: – New Attorneys
Business Owners
CIS Managers
Payroll Professionals
Attorneys: – Employment & Labor
Human Resources Professionals
Attorneys – Employee Benefits

]]> 0